Wizz Air primeste ajutor de stat de la CJ Sibiu

Compania aeriana Wizz Air beneficiaza de schema de ajutor de stat finantata de Consiliul Judetean Sibiu, in valoare de aproape 380.000 EUR.

In baza contractului, compania trebuie sa asigure minimum doua frecvente saptamanale de la Sibiu, pana in luna noiembrie 2022.

„Consiliul Judetean Sibiu si compania Wizz Air Hungary Ltd au incheiat la inceputul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar in baza Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii companiilor aeriene in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizata de Comisia Europeana prin Decizia nr. SA59156, emisa la 20.11.2020”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de CJ Sibiu.

Wizz Air este a treia companie aeriana care beneficiaza de schema de ajutor de stat finantata de CJ Sibiu, alaturi de Lufthansa si Austrian Airlines, cu care au fost incheiate contracte in luna iulie, respectiv in luna noiembrie.

Conform contractului, compania Wizz Air isi asuma sa opereze zboruri 12 luni consecutive la si de la Aeroportul International Sibiu si va primi din partea Consiliului Judetean Sibiu 1,3 EUR/loc alocat la si de la Aeroportul International Sibiu, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 EUR.

Wizz Air trebuie sa asigure minimum doua frecvente saptamanale in perioada asumata: 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2022.

Wizz Air a inceput dezvoltarea operatiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. In prezent, Wizz Air opereaza zboruri directe de la Aeroportul International Sibiu spre sapte destinatii: Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn si Karlsruhe Baden-Baden.

Consiliului Judetean Sibiu este proprietarul, finantatorul si autoritatea tutelara a Regiei Autonome Aeroportul International Sibiu.

EN RO