Viitoarea Capitala Culturala Europeana 2023,Timisoara, are un singur hotel de 5 stele

Imagine de stachelvieh de la Pixabay

Organizatia patronala HORETIM semnaleaza faptul ca Timisoara este singurul oras din Romania care nu are un hotel de 5 stele, iar in anul 2023, orasul va fi Capitala Culturala Europeana 2023.

Presedinta organizatiei patronale HORETIM, Corina Macri, i-a trimis o scrisoare deschisa primarului Dominic Fritz in care isi exprima nemultumirea pentru faptul ca acest sector nu este sprijinit de autoritatile locale.

Aceasta a transmis scrisoarea respectiva pentru a-si manifesta nemultumirea fata de faptul ca municipalitatea intentioneaza sa mareasca de trei ori impozitarea cladirilor nerezidentiale, desi, sustine ea, in Timisoara sunt deja cele mai mari taxe si impozite locale din tara.

Din cauza unor oameni rau intentionati, Timisoara este singurul mare oras din Romania care nu are un hotel de cinci stele, care nu are si nici nu stimuleaza productia si afacerile locale, favorizand doar multinationalele care nu platesc impozite pe venit la bugetul local, mai precizeaza Corina Macri, in scrisoarea deschisa.

ACTUALIZARE STIRE 4 OCTOMBRIE 2021

Ca urmare a scrisorii deschise lansată de către președintele HORETIM, Corina Macri, către administrația locală, în care aceasta menționează că Timișoara nu are un hotel de 5 stele, RHN a fost informat că aceasta afirmație nu este adevărată.
Complexul hotelier Tresor Le Palais este acreditat din 2019 de către Ministerul Turismului și Sportului la categoria de 5 stele. Prin urmare, Timișoara se poate mândri cu un singur hotel de 5 stele realizat cu capital privat, de către un om de afaceri timișorean.
“Considerăm mențiunea d-nei Corina Macri legată de acest subiect defăimătoare, fiind total lipsită de adevăr. Ne-am fi dorit ca dânsa să rectifice această afirmație sau cel puțin să precizeze exact în ce context a făcut această referire”, spun reprezentanții complexului hotelier.
Hotelul Tresor Le Palais dispune de cele mai inovative spații de cazare, fiind dotate cu sistemul Smart Home, doua saloane de evenimente și un luxos centru SPA care va aduce o nouă premieră în Timișoara, prin colaborarea cu unul dintre cele mai exclusiviste brand-uri din lume, din domeniul îngrijirii personale.