Turcia a adoptat o serie de măsuri pentru a-și întâmpina turiștii

La inceputul lunii iunie, Turcia isi asteapta turistii si pregateste o serie de masuri pentru protectia acestora.

Turistii care vin cu avionul vor fi testati de COVID in aeroport, vor fi transferati la hoteluri cu masini cat mai mici, accesul in camere va fi cu coduri descarcate pe telefonul mobil si, chiar daca nu se va renunta la all inclusive, vor sta la mese si le vor comanda ospatarilor tot ce doresc sa manance si sa bea, a declarat Erdinc Adali, directorul comercial al celui mai mare turoperator din Romania, cel care aduce cei mai multi turisti romani in Turcia.

„Carantina obligatorie de 14 zile” nu va fi practicata la intrarea in Turcia pentru nicio nationalitate.

De la aeroport, odata intrat in Turcia, va incepe insa controlul. In zona in care sunt verificate pasapoartele, turistii vor trece printr-o statie care ii va dezinfecta si unde li se va face un test rapid pentru detectatarea eventualelor cazuri de coronavirus, afirma Erdinc Adali.

„Nu stim, inca, daca acest test va fi contra cost sau gratuit, dar va dura doar cateva minute. Daca un turist este depistat pozitiv, se poate intoarce in tara cu avionul cu care a venit, fara sa intre in carantina in Turcia”, a precizat directorul.

La plaja, distanta intre sezlonguri va fi de cel putin 1,5 m, iar pentru piscine vor fi folosite solutii antivirus. Se vor dezinfecta bagajele si camerele, iar hotelurile nu vor functiona la capacitate maxima. Camerele in care stau turistii, dupa ce pleaca acestia, vor ramane goale cel putin 48 de ore. Daca personalul hotelului facea training in fiecare an, acum se va adauga si o pregatire pentru pandemie, unde vor fi invatati cum sa evite infectarea cu virusuri si cum sa actioneze in anumite conditii.