Testul de coronavirus ar putea conditiona intrarea in Grecia

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei care conduce Directia Generala Turism, Razvan Pirjol a anuntat ca Grecia va solicita turistilor sa prezinte la intrarea in tara un test de coronavirus pe care l-au facut inainte de plecarea din tara de origine.

Acesta a precizat ca noua procedura i-a fost transmisa in cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia si a subliniat ca detaliile procesului nu au fost finalizate.

„Am purtat o discutie cu ministrul Turismului din Grecia, dar in aceeasi masura si cu ministrul Turismului din Franta si urmeaza cu ministrul Turismului din Bulgaria. Concluziile sunt ca toata lumea isi doreste o redeschidere cat mai rapida, dar oarecum intr-un mod cat se poate de unitar, atat ca masuri de siguranta sanitara cat si ca norme de operare, dar si ca date de redeschidere. Cred ca este esential ca la normele sanitare adoptate de toate statele sa avem totusi o viziune cat se poate de apropiata si de comuna, pentru ca asta va da si siguranta unui calator international sa stie ca indiferent de destinatie va regasi aceleasi conditii de siguranta sanitara, a declarat Razvan Pirjol, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a estimat ca romanii vor putea face turism in afara tarii incepand cu lunile iunie-iulie, in cazul in care pandemia va involua.