Romanii au inceput sa-si rezerve vacante pe litoralul romanesc pentru sezonul estival 2021

Imagine de Adina Voicu de la Pixabay

Conform Litoralulromanesc.ro, romanii au inceput sa isi rezerve sejururi pe litoral pentru sezonul estival urmator, beneficiind astfel de reducerile de pana la 50% la pachetele achiziționate pana la 31 decembrie.

Decizia se bazeaza pe faptul ca turistii care au fost pe litoral in acest sezon nu s-au infectat cu Covid-19 in timpul vacanței, se arata intr-un comunicat, si au constatat ca majoritatea hotelurilor au respectat regulile impuse de autoritați pentru a-i proteja.

Rezervarile pentru vara anului 2021 au inceput inca din luna august, dar nesemnificativ ca volum, insa numarul acestora a crescut in septembrie si octombrie, odata cu lansarea primelor oferte pentru 2021.

In cea mai mare parte, tarifele vor fi menținute la nivelul verii trecute, iar acolo unde au crescut, s-au diversificat si serviciile incluse in pachet. Pentru majoritatea hotelurilor, insa, reducerile din aceasta perioada sunt mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

Daca sejurul este achiziționat pana la 31 decembrie, discountul poate ajunge la 50%. Urmatorul prag, cu reduceri ceva mai mici, se va incheia la 31 ianuarie.

Turoperatorul a lansat doua programe pentru rezervarile de vacanțe: Inscrieri Timpurii – programul clasic, care are reducerile cele mai mari, dar sejururile trebuie achitate in avans, pana la data de expirare a ofertei, si Inscrieri Timpurii Flexibil, care presupune doar plata unui avans si acela rambursabil pana la 31 ianuarie sau 31 martie, dupa care plata diferenței se face cu 60 de zile inainte de data inceperii sejurului.

Pentru ambele programe pot fi anulate sejururile in orice moment cu asigurare storno care include si riscul asociat infectarii cu Covid-19, iar 20% dintre turisti si-au facut deja aceste asigurari.

Turoperatorul se asteapta in urmatoarele doua luni la o intensificare a cererii, ținand cont ca pana la 1 noiembrie s-au lansat deja majoritatea ofertelor pentru anul viitor.

EN RO