Guvernul a aprobat memorandumul prin care se instituie schema de ajutor de stat pentru acordarea de granturi industriei HoReCa

Imagine de ming dai de la Pixabay

In sedinta din data de 12 noiembrie, Guvernul a adoptat memorandumul prin care se instituie schema de ajutor de stat pentru acordarea de granturi industriei HoReCa, granturi care sa acopere 20% din diferența dintre cifra de afaceri inregistrata in 2020 comparativ cu 2019.

”In zona HoReCa, pe langa masurile pe care le-am adoptat, vom introduce o forma de ajutor de stat care am vazut ca este deja folosita in doua țari europene. Este o schema in care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul Ludovic Orban. Condiția este ca banii astfel rambursați de stat sa fie investiți in afacere, nu retrasi sub forma de dividende.

Dupa avizarea memorandumului, Executivul va adopta, intr-una din sedințele viitoare, ordonanța de urgența pentru aplicarea schemei.

EN RO