Patronatele din turism au inaintat guvernului o serie de solicitari pentru sprijinirea activitatii HoReCa

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Patronatele din turism au inaintat guvernului o serie de solicitari pentru sprijinirea activitatii din hoteluri si restaurante, grav afectate de pandemie.

Principalul obiectiv, acela de a decupla functionarea unitatilor HoReCa de la incidenta a cazurilor COVID-19, a fost atins, dar sunt si alte masuri pe care le sustin intr-un document de tip manifest, a explicat Corina Martin, vicepresedinta Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalitatii.

„Punem pe masa guvernului solicitarii ferme, cererea noastra de activare reala a somajului tehnic, cerem plafonarea taxelor pe salariul de pana la 3.100 RON, ca sa ne putem pastra personalul pe care am reusit cu greu sa-l atragem catre noi si catre industria noastra. Pe terase dorim practic sa aiba acces si persoanele care pot dovedi prin test: test rapid sau test PCR, ca nu sunt purtatoare de COVID-19 in acest moment”, a declarant Corina Martin.

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii reuneste asociatiile de profil din judetele Brasov, Timisoara, Bacau, Cluj, Craiova, Arges, Neamt si Constanta.