Destinatiile interne tot mai cautate in acest an

Pe parcursul acestei very, cele mai cautate destinatii din Romania au fost: litoralul romanesc cu 25% din rezervari (statiunile Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche, Olimp si Costinesti preponderent), marile orase cu 23% din rezervari (Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea), destinatiile balneo cu 21% din rezervari (Sovata, Baile Felix, Baile Herculane), iar restul se imparte intre localitatile mai mici, arata o analiza a platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Ziua cu cel mai mare grad de ocupare a unitatilor de cazare a fost 16 august 2021, iar hotelurile si vilele au fost modalitatile de cazare cele mai solicitate, insa nici pensiunile nu au fost neglijate, turistii cautand din ce in ce mai mult natura si atractiile specifice comunitatilor.

In ceea ce priveste calatoriile aeriene, vanzarile de bilete de avion din aceasta vara s-au apropiat de nivelul pre-pandemic, desi efectele pandemiei sunt inca evidente la nivel de industrie.

Compania Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienti in perioada iunie-august 2021, nivel ce reprezinta aproximativ 95% din cel atins in 2019 si in crestere cu peste 200% fata de 2020. Cu toate aceste, peste 35% dintre zborurile din sezonul de vara au fost afectate de anulari sau modificari ale orarului de zbor.

Conform specialistilor Vola.ro principalele destinatii externe spre care s-au indreptat turistii romani in aceasta vara au fost Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franta si Belgia, la care se adauga si Grecia.