Presedintele HORA estimeaza inca o scadere de pana la 30% a sectorului HoReCa dupa noile restrictii impuse

Imagine de analogicus de la Pixabay

Faptul ca Guvernul Romaniei foloseste HoReCa drept factor motivator pentru cresterea numarului de persoane vaccinate are un impact major negativ asupra industriei, vanzarile scazand in medie cu 30%, a declarat Daniel Mischie, presedintele organizatiei patronale HORA.

Mischie estimeaza o alta scadere a vanzarilor cu 20 – 30% dupa ce accesul in restaurante nu va mai fi permis pe baza unui test. El crede ca personalul din industrie este vaccinat in proportie de peste 85% si procesul continua.

Guvernul a adoptat, pe data de 2 octombrie, propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, potrivit careia doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunti, botezuri sau cinematograf. Practic, au fost scoase testele rapide si cele PCR.

In localitatile in care incidenta depaseste 6 la mia de locuitori, sunt permise nuntile si botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.

In restaurante, baruri, cinematografe si institutii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boala, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu purtarea mastii de protectie, intre orele 5.00 – 24.00.

EN RO