Până pe 25 octombrie Guvernul amână popririle și executările derulate de către ANAF

Imagine de Nattanan Kanchanaprat de la Pixabay

Guvernul extinde până la data de 25 octombrie a termenului până la care sunt suspendate popririle și executările derulate de către ANAF, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Termenul actual este de 25 iunie.

Parlamentul a adoptat la începutul lunii iunie o decizie similară, care amâna termenul, însă, doar până la data de 1 septembrie 2020.

Totodată, Cîțu a afirmat că și facilitatea pentru industria HoReCa va fi extinsă tot până la 25 octombrie, dar fără să dea detalii.

Sectorul HoReCa, hoteluri și restaurante, a beneficiat de scutire de la plata impozitului specific pe durata pe care activitatea a fost restricționată total sau parțial ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Actul normativ care prevede extinderea termenului pentru popriri/executări până la 25 octombrie, dar și a facilității acordate la impozitul specific, va fi luat în discuție din nou în ședința de Guvern din 15 iunie. La finele lunii mai, Guvernul a extins până la data de 25 iunie termenul anterior de 15 iunie până la care ANAF nu demarează proceduri de executare silită. Autoritățile deciseseră, în contextul măsurilor luate în contextul epidemiei de coronavirus, să suspende executarea silită prin poprire pentru creanțe bugetare, cu excepția executărilor silite pentru creanțe stabilite prin hotărâri judecătorești în materie penală, până la 30 de zile după expirarea stării de urgență, adică până la 15 iunie.

EN RO