Lucrările de reabilitare a Cazinoului din Constanța continuă

Imagine de dan dumitrescu de la Pixabay

Echipe de muncitori lucrează acum la recompartimentarea subsolului, prin demolarea pereților neportanți pentru a face loc noii configurații, conform autorizației de construire emisă de Primăria Municipiului Constanța.

 Experții în monumente istorice clasa A au luat probe din zidurile de piatră, planșeele cu bolți de cărămidă dar și din grinzile metalice nituite realizate de Anghel Saligny, iar în urma analizelor s-a constatat că acestea s-au mentinut foarte bine, așa că multe dintre elementele originale vor fi păstrate. Se lucrează de asemenea și la decopertarea fațadei Cazinoului pentru verificarea nivelului de degradare.

Grinzile metalice nituite construite de Anghel Saligny, descoperite la subsolul clădirii s-au menținut foarte bine așa că vor fi lăsate aparent, la fel și zidurile de piatră și planșeele cu bolți de cărămidă. Acestea vor fi însă tratate și reconsolidate acolo unde va fi cazul.

În subsolul Cazinoului vor fi mai multe funcțiuni, vor exista și două camere cu funcții muzeale în care vor fi expuse obiecte, cărți poștale sau fotografii cu istoria acestei clădiri. Lucrările la Cazinoul din Constanța vor respecta proiectul original, cu detaliile arhitecturale din anul 1910.

EN RO