Lanțul hotelier Ana Hotels redeschide Hotel Europa din Eforie Nord

Hotelul Europa din Eforie Nord, deţinut de compania Ana Hotels, controlată de omul de afaceri George Copos, a fost renovat printr-o investiţie de peste 14 mil. EUR şi urmează să se deschidă pentru turişti începând cu 16 aprilie.

Renovarea locației a început în luna octombrie a anului trecut. Investiția în modernizarea hotelului depășește suma de 14 mil. EUR, inițial, se estimase la 10 mil. EUR. Din suma de 14 mil. EUR, 10 mil. EUR au fost contractate printr-un împrumut bancar.

Investiția a cuprins lucrări de eficientizare energetică a clădirii, pentru care s-au accesat fonduri europene în valoare de 440 mii EUR, atât la exterior prin termoizolare, refacerea tâmplăriei și a balcoanelor, modernizarea completă a instalațiilor clădirii, cât și prin refacerea designului camerelor și a unor funcționalități ale SPA-ului medical al hotelului.

Ana Hotels Europa dispune de 221 camere modernizate, toate cu vedere la mare, un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, o grădină de 30.000 mp, un centru de conferințe de 900 de mp, ce poate găzdui până la 600 de oaspeți și centrul de sănătate Ana Health Spa, ce are în dotare o piscină exterioară cu apă dulce, una cu apă sărată, o piscină interioară cu apă sărată și săli de tratamente ce oferă terapii wellness, de înfrumusețare și de relaxare și, cel mai important, terapiile cu nămol sapropelic de Techirghiol. Centrul Spa are 36 de cabinete funcționale.

Datorită faptului că se va introduce un zbor direct din orașul Almatî către aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, compania Ana Hotels va participa și la un târg de turism din Kazahstan.

Grupul hotelier Ana Hotels deține hotelurile InterContinental Athénée Palace Bucharest și Crowne Plaza Bucharest în capitală, hotelurile Sport, Bradul și Poiana din Poiana Brașov precum și hotelul Europa din Eforie Nord. Serviciile hoteliere sunt completate de cele ale companiei Ana Teleferic, operatorul instalațiilor de transport pe cablu și de schi din Brașov și Poiana Brașov și deținătorul restaurantului Panoramic de pe Vârful Tâmpa din orașul Brașov.