Lanțul de fast-food FRYDAY se extinde în România

Lanț românesc de fast-food Fryday, se va extinde rapid în acest an, având în plan să ajungă la 15 unități în 2024 și e în concurență cu mari lanțuri de fast-food internaționale.

Lanțul Fryday a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la nouă restaurante. De asemenea, anul trecut a avut afaceri în valoare de 28,6 mil. RON în 2023, dublu față de anul precedent.

Recent, a fost inaugurat un nou restaurant în Vaslui. Acesta se concentrează pe segmentul burgers and fries și se confruntă direct cu jucătorii de top din piață. Noul restaurant este echipat cu facilități drive-thru, adaptându-se cerințelor în creștere ale consumatorilor pentru servicii rapide.

Investiția pentru noul restaurant din Vaslui a depășit 1,5 mil. EUR, locația fiind desfășurată pe o suprafață de 1.400 de mp de teren și 300 de mp de clădire.

Compania Albina Restaurante, care operează sub brandul Fryday, a raportat o cifră de afaceri de 13 mil. RON și un profit net de 1,1 mil. RON în 2022.

Cu planuri ambițioase pentru anul în curs, Fryday urmează să deschidă trei noi restaurante în intervalul aprilie-iunie 2024. Acestea vor fi deschise în mall-uri din Pitești, Galați și Sibiu. Investiția totală se ridică la peste 1,3 mil. EUR.

Fondatorul lanțului, antreprenorul din Suceava Lucian Florea își propune să ajungă la 15 unități până la finalul anului. Această extindere va include orașe precum Galați, Pitești, Sibiu, Cluj și Constanța.

Lanțul de restaurante are unități situate în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, dar și restaurante stradale, cu drive-thru.