Castel Mimi construieşte un hotel cu un concept inovator

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vladimir Bolea a fost în vizită la Castel Mimi. Oficialul a făcut un tur al hotelului aflat în proces de construcţie, ghidat de către directorul castelului, Adrian Trofim.

„Recunoscută ca fiind printre cele mai frumoase 15 vinării din lume și una dintre principalele atracții turistice din țară, la Castel Mimi se construiește un hotel nou, lucrările fiind în plină desfășurare, noul hotel reprezintă un concept inovator pentru Republica Moldova. Va fi axat pe zero emisii și izolare fonică, având ca scop oferirea celor mai confortabile experiențe de cazare din țară. Se așteaptă ca hotelul să își primească primii turiști începând cu data de 1 iunie, când va avea loc inaugurarea oficială”,  a precizat Ministrul Agriculturii şi Industriei Vladimir Bolea.

Noul hotel va fi dotat cu cele mai moderne sisteme şi tehnologii, pentru a fi cât mai sustenabil şi eficient energetic.

Castel Mimi este în topul primelor 15 cele mai frumoase vinării din lume.

Anual, peste 30.000 de vizitatori din mai mult de 80 de țări admiră arhitectura modernă a complexului și se plimbă prin beciurile secrete ale fondatorului Constantin Mimi, află despre istoria vinificației din Moldova, descoperă obiceiuri locale și se îndrăgostesc de bucatele tradiționale.