Hotelurile Apex Alliance au implementat masuri suplimentare pentru siguranta

Cele trei hoteluri ale companiei Apex Alliance Hotel Management in Bucuresti – Hilton Garden Inn Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport si Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca au implementat masuri semnificativ sporite de siguranta, odata cu ridicarea restrictiilor si cu revenirea cererii pentru cazare.

Astfel, hotelurile vor fi dezinfectate de o companie certificata inainte de a-si redeschide usile pentru turisti, prin proceduri avansate de dezinfectie aprobate de institutii abilitate in domeniu.

De asemenea, oaspetii vor avea optiunea de a-si face singuri curatenie in camere, stand astfel la distanta de angajatii hotelului si castigand puncte in conturile lor de membri, pe care le pot transforma ulterior in reduceri la cazarile urmatoare sau la restaurantele hotelurilor. In cazul in care oaspetii opteaza pentru serviciile de curatenie oferite de hotel, angajatii care se ocupa de acest lucru vor purta echipament de protectie.

Una dintre cele mai importante masuri de siguranta este pastrarea unui interval de 3 zile inainte de cazarea urmatorului oaspete intr-o camera.

De asemenea, un nou concept de mic dejun si de room service cu ambalaje de unica folosinta, comanda prin telefon sau la restaurant va asigura distantarea sociala si contactul minim cu ceilalti oaspeti.

Printre schimbarile realizate in masurile de siguranta ale hotelurilor dezvoltate si administrate de Apex Alliance Hotel Management se mai numara:

  • cresterea frecventei dezinfectarilor spatiilor publice ale hotelurilor
  • incurajarea folosirii cheii digitale, pentru a intra cat mai putin in contact cu angajatii hotelurilor
  • limitarea accesului in fitness center (odata cu redeschiderea), in functie de suprafata acestuia
  • inlocuirea canilor/paharelor din camere cu unele de unica folosinta
  • utilizarea liftului de catre o singura persoana/familie/cuplu care sta in aceeasi camera
  • utilizarea echipamentelor de protectie de catre toti angajatii hotelurilor.

Toate aceste masuri se vor adauga verificarii temperaturii angajatilor si a simptomelor respiratorii, gestionarea cozilor formate de turisti prin markere pe podea, pentru a asigura o distantare de cel putin un metru si asezarea meselor in restaurant (odata cu redeschiderea) pentru a asigura o distanta de cel putin 1m intre mese, dar si intre scaunele asezate la aceeasi masa.

Ne asteptam ca industria sa inceapa sa creasca in vara, dar, in ansamblu, estimam ca sectorul turistic va inregistra o scadere cu 80% in acest an fata de 2019. Este o parte a economiei care angajeaza peste 230.000 de oameni in Romania si are nevoie de un sprijin puternic din partea guvernului in aceasta perioada, a precizat Gerhard Erasmus CEO Apex Alliance Hotel Management.