Tranzactia intre Paralela 45 si Invitation Romania Travel a fost blocata de coronavirus

Tranzactia prin care proprietarul agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, prelua controlul asupra companiei Invitation Invest, care detine agentia de turism Invitation Romania Travel, specializata in incoming, semnata la inceputul anului, a cazut, fiind blocata de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

In urma esecului, familia Fodoreanu, proprietara Invitation Invest, a cerut insolventa companiei, pentru ca nu si-a mai putut plati datoriile acumulate catre mai multe hoteluri din tara. Aceasta este, practic, cea mai mare agentie specializata in incoming din Romania care intra in insolventa din ultimul deceniu.

In ianuarie, o parte din actele de cedare a pachetului de control au fost deja semnate. In urma operatiunii, Burcea prelua 55% din actiuni de la familia Fodoreanu, care iesea din acest business. Restul participatiei ramanea in posesia Mirelei Iordache, Executive Director al companiei din februarie 2009.

De administrarea efectiva a companiei preluate urma insa sa se ocupe ocupa Simion Alb, fostul sef de reprezentanta turistica la New York, considerat de industrie cel mai valoros specialist in promovarea turistica a Romaniei si instalat in urma cu un an la conducerea departamentului de incoming al agentiei Paralela 45.

Gheorghe Fodoreanu a cerut insolventa companiei dupa ce Alin Burcea s-a razgandit si nu a mai cumparat-o. Anularea a fost decisa cand criza inca nu izbucnise in Romania, dar avea deja efecte din China, care indemnau la prudenta financiara.

Tranzactia era evaluata la circa 200.000 EUR.

Invitation Invest, pe piata din 2006, a raportat afaceri de 15,7 mil. RON, o pierdere modica, de 4.681 RON, si datorii totale de 1,56 mil. RON. Anul trecut, compania a avut afaceri de 11,9 mil. RON si o pierdere de 351.484 RON.

Conform termene.ro, datoriile totale sunt indicate la 1,6 mil. RON, fara restante la stat.

TRIMITE
Închide
EN RO