Guvernul a aprobat mai multe localitati si zone ca statiuni turistice de interes national si local

Pe data de 7 mai 2020, Guvernul, la initiativa Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a adoptat Hotararea pentru aprobarea atestarii unor localitati sau parti din localitati, ca statiuni turistice de interes national, respectiv local.

In urma verificarii indeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autoritatilor administratiei publice locale, localitatile Tasnad (judet Satu Mare), Lacu Sarat (judet Braila), cat si Zona Turistica Centrul Istoric – Coridorul Crisul Repede (municipiul Oradea, jud. Bihor) si Zona Turistica Borlova – Muntele Mic (comuna Turnu Ruieni, judet Caras-Severin) au fost atestate ca statiuni turistice de interes national.

Totodata, avand in vedere potentialul turistic, dar si resursele naturale si antropice, localitatile Tautii Magheraus (judet Maramures), Vama (judet Satu Mare), Ocnele Mari (judet Valcea), Pestisani (judet Gorj), Jucu (judet Cluj) au fost atestate ca statiuni turistice de interes local.

Toate localitatile incluse in statiunile turistice de interes national sau local vor beneficia de un punctaj sporit in obtinerea de finantari pentru proiectele regionale.