Hotelul boutique Matca Transylvanian Sanctuary își propune să adere la prestigioasa asociație Relais & Châteaux

Matca Transylvanian Sanctuary, un hotel boutique amplasat în Şimon, judeţul Braşov, își propune să se afilieză la reţeaua internaţională Relais & Châteaux, care aduce împreună în jur de 580 de hoteluri şi restaurante operate de antreprenori independenţi, cel mai adesea afaceri de familie.

Hotelul Matca şi-a deschis porţile la începutul acestui an, fiind o investiţie a familiei Căluianu, cu afaceri în mai multe domenii, precum cel al instalaţiilor şi cel apicol. Valoarea investiţiei se ridică la 7,4 mil. EUR.

Proprietate funcționează ca un boutique hotel independent cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

Un singur hotel din România mai este afiliat la acest brand internaţional, anume hotelul Epoque din Bucureşti.

Pentru anul acesta, proprietarii hotelului îşi propun şi extinderea capacităţii de cazare prin construirea a încă cinci vile private. Matca Transylvania Sanctuary este formată din două clădiri, cu opt camere fiecare, plus două vile private.

Pe lângă spaţiile de cazare, hotelul are un centru de evenimente de circa 140 mp, un restaurant cu o capacitate de 90 de locuri, un bar, o terasă şi un centru spa.

Extinderea hotelului a fost o decizie luată după ce proprietarii au evaluat cererea pentru serviciile de cazare la Matca.

Inițial proprietarii aveau trei hectare de teren, iar acum bazându-se pe şapte hectare, și-au propus să termine încă cinci vile private anul acesta.

De la deschiderea hotelului şi până în prezent a existat cerere atât din parte turiştilor veniţi în scopuri de leisure, cât şi din partea companiilor care caută unicitatea in vederea organizarii unor evenimente sau teambuilding-uri. Astfel, Matca a găzduit deja şapte evenimente corporate.

În timpul săptămânii hotelul este ocupat de clienţi care organizează evenimentele corporate, iar în weekenduri vin turiştii pentru a se relaxa. Proprietatea are un grad de ocupare de 80%.