Hotel în centrul orașului Oradea construit de compania Construcții Erbașu

Compania Construcții Erbașu va construi un hotel în centrul orașului Oradea, în apropierea Muzeului Țării Crișului. Consiliul Județean Bihor a anunțat că a fost semnat contractul de concesionare pentru terenul unde urmează să fie realizată investiția în valoare de 10 mil. EUR.

Construcții Erbașu, firma care a câștigat licitația organizată de CJ Bihor pentru construcția hotelului, urmează să plătească 29.857,50 EUR pe an, redevență, pentru terenul concesionat de la CJ Bihor.

Contractul de concesiune este de 25 de ani, ceea ce înseamnă un total 746.437,50 EUR. Redevența minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 736.500 EUR pe 25 ani. Totodată, instituția a precizat că suma minimă de investit stabilită în caietul de sarcini, a fost de 5.971.500 EUR.

Terenul pe care se va construi hotelul este situat în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifunțional și are o suprafață de 3.981 mp. Hotelul este o investiție privată, iar clădirea va avea un regim de înălțime D+P+7 etaje. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 266 de persoane.

Vor fi amenajate 112 camere, din care 4 pentru persoane cu dizabilități și 14 apartamente. Hotelul va avea un restaurant, un bar, două săli de conferințe și sală de sport. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto și pietonal, o parcare auto cu 18 locuri și spații verzi.

Această știre este o actualizare a următoarei știri publicate anterior în RHN: Construcții Erbașu a concesionat un teren in vederea dezvoltării unui hotel.