Construcții Erbașu a concesionat un teren in vederea dezvoltării unui hotel

Consiliul Judeţean Bihor a anunțat că firma de construcţii Erbaşu a câştigat licitaţia pentru concesionarea unui teren de aproape 4.000 de mp, situat în zona centrală a municipiului Oradea pe care va fi construit un hotel cu 7 etaje.

Hotelul va fi construit la cinci minute de centrul oraşului, în proximitatea Muzeului Ţării Crişurilor, a viitorului Centru Cultural și a stadionului care se va construi.

CJ Bihor a finalizat procedura de atribuire a dreptului de folosinţă asupra terenului de 3.981 m. Câştigătorul, Construcţii Erbaşu, este singura companie care a depus ofertă în cadrul licitaţiei lansate în luna octombrie de CJ Bihor. Compania va plăti o redevenţă anuală de 30 mii EUR.

Construcţia hotelului va fi realizată printr-o investiţie privată de 10 mil. EUR. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru aproximativ 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto şi pietonal, o parcare auto cu 18 locuri şi spaţii verzi.

Investiția se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiții, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea Contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obținerea Autorizației de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentației tehnico-economice.

Următoarea etapă presupune demararea construcției, în termen de maxim 1 lună de la data obținerii Autorizației de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiției într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizației de construire.