Ovidiu Budeanu acord cu Accor pentru un hotel Mercure

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a semnat cu grupul hotelier francez Accor un acord de franciză pentru deschiderea unui hotel Mercure de 4 stele, o investiție de circa 7 mil. EUR, lângă extinderea Arena Mall Bacău.

Hotel Mercure din Bacău va avea  80 de camere, restaurant à la carte, terasă exterioară, bar, sală de bal de 775 mp, 3 săli de ședințe separate, inclusiv foaier, lounge pe acoperiș cu vedere la lac pentru mici evenimente private si corporate.

Accor mai operează în România încă 7 hoteluri Mercure, în București, Galați, Sibiu, Timișoara, Mediaș și Sighișoara, și pregătește, pentru următorii doi ani, deschiderea a încă 3, în Sibiu, Brașov și Porțile de Fier. Grupul Accor are peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri în 110 țări.

Investiția din Bacău este în etapa de documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire, care este așteptată în circa 5-6 luni, moment în care constructorul SSAB din Bacău va începe lucrările de extindere a Arena Mall, de construire a hotelului și a unui ansamblu rezidențial cu circa 300 de apartamente. Inaugurarea extinderii centrului comercial este programată pentru data de 30 noiembrie 2024, iar a hotelului pentru cel târziu 1 mai 2025.

Arena Mall a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de circa 6,6 mil. EUR, în creștere cu 38,7% față de anul anterior, și un profit net de circa 1,8 mil. EUR.

Firma prin care funcționează Arena Mall era deținută, în părți egale, de Bogdan și Iana Budeanu, copiii antreprenorului. Ovidiu Budeanu a intra în firmă cu un procent de circa 2% pentru a putea conduce consiliul de administrație.