Guvernul propune suspendarea activitatii a firmelor care nu respecta masurile de prevenire Covid-19

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Firmele care nu respecta masurile in vigoare pentru prevenirea Covid-19 vor risca, pe langa amenda, si sanctiunea contraventionala complementare a inchiderii pe o durata de 15 zile sau 30 de zile a sediului principal sau secundar in care isi desfasoara activitatea.

Guvernul a redactat si va adopta un proiect de lege cu aceste prevederi in aceasta saptamana, insa proiectul trebuie apoi adoptat si de Parlament si promulgat de seful statului, pentru a intra in vigoare.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat ca anuntul privind suspendarea activitatii se va face la loc vizibil de la intrare. In anunt se va preciza ca spatiul este inchis temporar din cauza nerespectarii masurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei covid-19, cu mentiunea expresa a datei pana la care este valabila aceasta sanctiune. Nerespectarea primei sanctiuni contraventionale complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive. Ruperea sau indepartarea acestor sigilii va fi sanctionata conform Codului Penal.

EN RO