Skay Loft : grad mediu de ocupare de 60%, in 2020

Antreprenorii Laura şi Adrian Silvestru din Braşov au investit 300.000 EUR in contrucia Skay Loft, o unitate de cazare pentru 12 persoane, construită din materiale naturale.

Planurile celor doi soţi vizează construcţia unei cazări asemănătoare celei din Braşov şi în judeţul Constanţa, în comuna Istria.

Primii turisti la Skay Loft au fost cazati in luna august 2019, iar pana la izbucnirea pandemiei, cererea de cazare a fost mai mare decât se aşteptau cei doi antreprenori. Circa 70% din turistii cazati aici au fost straini si numai 30% au fost romani.

Anul trecut, gradul mediu de ocupare a fost de circa 60%, iar veniturile lunare ale unităţii de cazare erau de circa 3.000 EUR.

Cei doi antreprenori au în plan anul acesta construcţia unui nou apartament care ar creşte capacitatea de cazare la 16 persoane.

Totodată, cei doi antreprenori au pornit de curând un alt business prin care produc şuri miniaturale săseşti, iar dacă acest business va merge, vor fi nevoiţi să amâne planurile de dezvoltare pentru Skay Loft.

EN RO