Fundatia Pro Economica Alapitvany: investitii de circa 100 mil. EUR in turismul din Transilvania

Imagine de Baciu Cristian Mihai de la Pixabay

Fundatia Pro Economica Alapitvany, avand sprijinul Guvernului Ungariei, va investi in urmatoarea perioada circa 44 mil. EUR, fonduri nerambursabile, in mai multe proiecte turistice din Transilvania in urmatorii 2 ani.

Printr-un proces de selectie de proiecte au fost deja alese si aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistica, respectiv hoteluri de minimum 4 stele si facilitati turistice suplimentare.

Conform estimarilor initiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de munca si investitii totale de aproximativ 100 mil. EUR.

Din cele peste 100 de proiecte revizuite de Pro Economica, 50 reprezinta investitii in derulare sub forma unor ferme si facilitati de procesare agricola si 11 reprezinta hoteluri de 4 si 5 stele, care urmeaza sa fie construite in judetele Mures, Harghita si Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de munca si totalizeaza aproximativ 700 de camere de cazare.

Printre proiectele finantate se numara si un complex cu 20 de apartamente din Varsag, din judetul Harghita, precum si un hotel cu 115 de camere, construit in Targu Mures.

Dezvoltatorii strategiei si Guvernul Ungariei si-au stabilit in unanimitate obiectivul de a lansa un sistem transilvanean de sprijinire a dezvoltarii economice ca asa-numitul program-pilot si apoi de a pune la dispozitie diverse asistente ca regiune, luand in considerare nevoile locale.

EN RO