eSky isi extinde operatiunile si in Asia

La sfarsitul lunii octombrie, agentia online de turism eSky a inceput sa opereze pe un nou continent – regiunea APAC, respectiv pietele: Singapore, Malaezia si Hong Kong.

Potrivit unui raport al World Travel and Tourism Council (WTTC), in 2019, valoarea industriei turismului din regiunea Asia-Pacific a oscilat in jurul sumei de 2.970 mld. USD din PIB, in vreme ce in Africa, industria a generat 168 mld. USD din PIB.

„Pandemia a dovedit ca expunerea internationala larga este cruciala. Extinderea in tarile APAC este dictata de analizele noastre privind accesarea pietei si profitabilitatea acesteia. Industria turismului din Singapore si Malaezia a generat 11% din PIB-ul national in 2019, a treia cea mai mare contributie in economia ambelor tari”, a declatat Lukasz Neska, vicepresedinte al eSky.

In 2019, grupul eSky a inceput operatiunile in Africa de Sud, iar in acest an compania a decis sa intre in patru tari noi din regiune – Maroc, Egipt, Kenya si Nigeria.

Prin intrarea pe aceste piete mentionate, care se adauga Rusiei si Belarus lansate la inceputul lui 2020, eSky Group va fi prezent in aproape 60 de piete la nivel global.

In 2019, 84% din valoarea totala tranzactionata eSky Group a fost livrata de alte tari decat Polonia.

In 2019, eSky a inregistrat o cifra de afaceri de 7,4 mil. EUR, la o valoare totala tranzactionata de 45,5 mil. EUR.