Industria ospitalitatii solicita autoritatilor masuri de resuscitare

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Industria ospitalitatii arata ca este “in pragul disperarii” si solicita autoritatilor masuri de resuscitare.

Alianta pentru Turism precizeaza ca industria are nevoie de bani si daca autoritatile nu vin cu un plan consistent de despagubiri, se vor face raspunzatoare de punerea pe butuci a unei intregi industrii si de pierderea a pana la 400.000 de locuri de munca. Aceasta industrie nu are nevoie nici de promisiuni si nici de ajutoare care vin anul viitor. Are nevoie de bani acum, arata Alianta pentru Turism.

“De la inceputul pandemiei de coronavirus industria ospitalitatii a fost puternic lovita. De atunci au trecut mai bine de noua luni, iar in Romania, in afara de masurile generale de care a beneficiat intreaga economie, pana in acest moment nicio actiune specifica de ajutor nu a fost implementata. Valul doi al pandemiei a dat si ultima lovitura industriei: restaurantele au fost inchise, evenimentele interzise, mobilitatea redusa la aproape zero. Agentiile de turism au reinceput auto-demolarea propriei activitati din ultimele luni, in masura in care turistii storneaza din nou rezervarile recente”, arata Alianta pentru Turism.

Antreprenorii spun ca nu mai pot supravietui cu amanari de rate sau impozite, “care ii vor omori oricum cu intarziere”, spun ca au nevoie de cash pentru a putea plati datorii curente in contextul a zero venituri. “Iar angajatii lor nu pot supravietui  cu somaj tehnic sau program redus cu doar 50%, atata timp cat activitatea lor este intre 0-20%.

EN RO