Din 14 decembrie incepe procedura de plata pentru beneficiarii masurii HoReCa

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Pe 14 decembrie 2021 va incepe procedura de plata pentru beneficiarii masurii HoReCa, urmand ca in acest an sa fie achitata suma de 1 mld. RON catre antreprenorii din sector, a anuntat ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.Diferenta de aproximat 1,2 mld. RON urmeaza a fi achitata la inceputul anului viitoe in conformitate cu dosarele depuse si aprobate.

In ceea ce priveste instrumentele de sprijin instituite prin OUG 130/2020, situatia este urmatoarea:  

– Masura 1 (M1) – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile: pe 23 noiembrie 2021 s-a incheiat al doilea apel de finantare, iar numarul aproximativ de aplicanti este de 33.000, rezultand suma de aproximativ 66 mil. EUR.

– Masura 2 (M2) – Granturi pentru capital de lucru: aproximativ 2.966 de companii nu au primit, inca, ajutorul de stat in cadrul acestei masuri. Aceste restante insumeaza aproape 570 mil. RON.

– cea de-a treia masura instituita prin OUG 130/2020, Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, a fost blocata in cursul acestui an, insa instrumentul a fost preluat de catre Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene prin Programul Operational Competitivitate, Masura 4.1.1. „Investitii in activitati productive”, prin care microintreprinderile, firmele mici si mijlocii (IMM) vor putea obtine fonduri europene intre 50.000 si 1 mil. EUR.

EN RO