HORA lanseaza o scrisoare deschisa autoritatilor si cere modificarea restrictiilor

Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, HORA, adreseaza un nou mesaj autoritatilor, prin care face un apel imperativ la rectificarea restrictiilor si adaptarea acestora de urgenta, in contextul scaderii continue a ratei de incidenta la nivel national.

Astfel, intr-o scrisoare deschisa semnata de Ion Biris, Presedinte HORA, se precizeaza urmatoarele cerinte:

– eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) si permiterea functionarii in intervalul 05.00 – 02.00, respectand aceleasi masuri de acces pe baza certificatului verde,

– functionarea cu pana la 70% din capacitatea maxima a spatiului

– permiterea in mod exceptional a functionarii cu program nelimitat in noaptea de Revelion

„Este vital pentru industria noastra revizuirea de urgenta a restrictiilor intrucat luna decembrie este cea mai buna luna pentru antreprenorii din acest domeniu, iar aceasta va fi urmata de doua-trei luni foarte slabe ca activitate, raportandu-ne la anii precedenti. Adaptarea restrictiilor ar reprezenta o gura de aer pentru industria cea mai incercata si afectata financiar.

Precizam faptul ca solicitarea noastra este fundamentata inclusiv pe faptul deosebit de relevant ca la nivelul operatorilor din industria HoReCa accesul este conditionat de certificatul verde care atesta vaccinarea sau trecerea prin boala, iar categoriei de persoane vizata nu i se aplica restrictii de circulatie. Astfel, persoanele cu certificat verde pot circula libere de restrictii, la orice ora si sunt singurii care au acces in restaurante, baruri si cafenele”, se arata in scrisoarea deschisa.

HORA mai solicita si respectarea si prelungirea unor masuri de sprijin esentiale pentru revenirea industriei, astfel:

– plata aferenta masurii „20%” pe anul 2020

– relungirea masurii „20%” pentru 2021