A fost lansat documentarul „Wild Danube”

Imagine de Andrei Prodan de la Pixabay

Pe data de 6 decembrie, producatorul britanic de televiziune Charlie Ottley a lansat la Tulcea, documentarul „Wild Danube”, realizat in ultimul an in Delta Dunarii, filmul urmand sa fie prezentat anul viitor si pe BBC.

Filmul surprinde Delta in cele patru anotimpuri si prezinta rezervatia atat cu biodiversitatea ei, cat si cu problemele cu care se confrunta comunitatile.

„Ar trebui sa existe o comunicare intre toate autoritatile care au grija de Delta. Cred ca suntem cu totii de acord ca este vital sa protejam biodiversitatea, dar de asemenea este important sa-i protejam si pe oamenii care traiesc aici. Filmul nostru este despre cum poti obtine echilibrul intre nevoile oamenilor si ecosistemele naturale. Aici, se poate face turism, poate sa fie si piscicultura, iar aceste activitati pot sa coexiste, fara sa fie in detrimentul naturii. Delta este nu doar bijuteria de pe coroana Romaniei, in turism sau in biodiversitate. Este si un loc care trebuie protejat pentru viitor”, a declarat Charlie Ottley.

El a pledat pentru ca pescarii sa fie mai bine platiti, iar turismul sa fie facut responsabil.

Producatorul de televiziune britanic si-a exprimat speranta de a continua colaborarea pentru a promova Delta Dunarii ca Amazonul Europei, lucru confirmat si de conducerea Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD).

EN RO