ANAT solicita sprijinul Guvernului pentru identificarea unei metode alternative de analiza a situatiei epidemiologice a destinatiilor de vacanta preferate de romani

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

ANAT face un apel catre Guvern si solicita sprijin in identificarea unei metode alternative de analiza a situatiei epidemiologice a tarilor in care prefera sa calatoreasca cetatenii romani, potrivit unui comunicat al asociatiei.

In acest sens, se poate stabili un indice fix, predefinit, sub care persoanele care se intorc din vacanta dintr-o astfel de destinatie sa nu mai fie obligate sa intre in carantina.

Spre exemplu, daca indicele este stabilit la 500, toti cetatenii romani care se intorc din tari cu indice epidemiologic sub 500 si nu sunt vaccinati, sa fie exceptati de la efectuarea carantinei.

“Suplimentar, se pot stabili protocoale prin care sa se dea posibilitatea efectuarii de teste PCR sau teste rapide antigen in aeroport de catre persoanele care se intorc din tari cu indice peste cel stabilit la nivel national, la intrarea pe teritoriul Romaniei, cu exceptarea de la efectuarea carantinei pentru persoanele care au rezultat negativ la test.