Bucharest Tourism Board a primit un buget pentru promovarea turistica a Bucurestiului

Imagine de Erich Westendarp de la Pixabay

Bucharest Tourism Board va coordona toate activitatile de promovare ale Capitalei, respectiv stabilirea obiectivelor si a planurilor de implementare in acest sens, odata cu stabilirea bugetului pentru Bucuresti.

Pe data de 7 mai, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a fost aprobat Bugetul Primariei Municipiului Bucuresti. In cadrul acestuia a fost aprobat si un buget pentru Bucharest Tourism Board, pentru promovarea turistica a Municipiului Bucuresti.

Proiectele prioritare ale Bucharest Tourism Board sunt:

  • crearea site-ului oficial de promovare turistica a Bucurestiului;
  • crearea unei platforme in care sa poata fi incarcate si gestionate toate evenimentele, de orice tip, relationate de Bucuresti, indiferent de initiatorul sau de organizatorul evenimentului;
  • crearea de aplicatii mobile care sa poata pune in valoare turismul local;
  • lobby pentru crearea unui Centru de Conferinte multifunctional in Bucuresti;
  • Bucharest City Pass, cardul turistic al Capitalei, cu reduceri si acces la transport, muzee, obiective turistice; puncte de informare turistica.

Bucharest Tourism Board va coordona toate activitatile de promovare ale destinatiei, respectiv stabilirea obiectivelor si a planurilor de implementare in acest sens.

“Vom colabora indeaproape cu Directia Cultura, Invatamant, Turism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si vom stabili impreuna ideile si proiectele care vor fi implementate, cel mai sigur, in 2022. Suntem convinsi ca Bucharest Tourism Board va constitui baza viitoarei Organizatii de Management al Destinatiei (OMD) pentru Bucuresti”, a declarat Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si vicepresedinte al Bucharest Tourism Board.

Infiintata in urma cu 8 ani, Bucharest Tourism Board este o asociatie menita sa coordoneze eforturile tuturor actorilor implicati in promovarea destinatiei turistice Bucuresti. Membrii fondatori ai asociatiei sunt: Municipiul Bucuresti, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si SKAL International Bucuresti.

EN RO