Alin Burcea: agentiile de turism vor inregistra in acest an 40% din volumul de vanzari inregistrat in 2019

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Alin Burcea, proprietarul turoperatorului Paralela 45, estimeaza ca agentiile de turism vor avea in acest an, probabil, 40% din volumul de vanzari inregistrat in 2019.

Acesta a mai precizat ca dupa mai multe discutii si consultari cu mediul de afaceri, autoritatile sunt pe cale sa garanteze 100% voucherele oferite de agentiile de turism ca alternativa la rambursarea pentru calatorii neefectuate.

Cea mai cautata destinatie de turistii romani a fost litoralul. Pana in octombrie, probabil o proportie a vanzarilor va arata ca 80% au fost pentru litoral si restul pentru munte, zonele balneo, Delta Dunarii, orase din Romania sau zone cu conace.

Cererea pentru hoteluri, vile, pensiuni la munte, in zonele balneo, pentru conace, turismul intern, in general, cu o oferta mult mai bogata decat cel extern, este in crestere toamna.

Agentia a lansat in luna septembrie campania de vacante interne „E toamna Romaniei”, cu oferte foarte avantajoase pentru mai mult de 500 de unitati de cazare din peste 80 de zone turistice.