Ocna Sugatag propusa pentru a fi atestata ca statiune turistica de interes national

Ocna Sugatag din judetul Maramures ar putea fi atestata ca statiune turistica de interes national, potrivit unui proiect de Hotarare publicat de Ministerul Economiei, prin care totdata isi propune sa ateste alte 13 localitati ca statiuni turistice de interes local. Astfel, Romania va avea in total 52 de statiuni turistice de interes national si 87 de statiuni turistice de interes local.

Proiectul propune aprobarea atestarii, ca statiuni turistice de interes national, respectiv local, a urmatoarelor localitati sau parti din localitati:

1. interes national: Ocna Sugatag, judetul Maramures;

2. interes local: Anina, judetul Caras-Severin; Bors, judetul Bihor; Cavnic, judetul Maramures; Dorna Arini, judetul Suceava; Ghioroc, judetul Arad; Gura Siriului, judetul Buzau; Sadova, judetul Suceava; Sacele, judetul Brasov; Sannicolau Mare, judetul Timis; Sighetul Marmatiei, judetul Maramures; Stei, judetul Bihor; Tulucesti, judetul Galati; Vatra Moldovitei, judetul Suceava.

Impactul pozitiv este determinat de cresterea circulatiei turistice si totodata a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Investitorii din domeniul turismului pot accesa finantari structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localitatile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o crestere a numarului turistilor de pe piata interna si externa.