Turismul din Republica Moldova se redresează încet după COVID-19

Numărul de turiști și excursioniști care au beneficiat de serviciile agențiilor și operatorilor de turism din Republica Moldova a crescut cu 22,1% în primele șase luni ale anului 2023, față de perioada similară a anului 2022. În total, au fost înregistrați peste 173.400 de turiști și excursioniști, dintre care 39.000 au călătorit în interiorul țării. Încasările agențiilor și operatorilor de turism au crescut cu 38,2%, ajungând la 297,7 mil. EUR.

Creșterea numărului de turiști și a încasărilor din turism este un semn pozitiv al redresării industriei turismului din Republica Moldova după impactul negativ al pandemiei de COVID-19. Turismul emițător și intern au deținut cea mai mare pondere în numărul total de turiști și excursioniști, cu 68% și 22,5%, respectiv. Turismul receptor a reprezentat 9,5%.

Creșterea numărului de turiști și a încasărilor din turism este o veste bună pentru economia Republicii Moldova. Turismul este o ramură importantă a economiei, care contribuie la PIB, la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea regiunilor.

Autoritățile din Republica Moldova trebuie să continue să investească în dezvoltarea infrastructurii turistice și în promovarea destinațiilor turistice din țară. Aceste investiții vor ajuta la accelerarea redresării industriei turismului și la crearea de noi oportunități economice pentru cetățenii Republicii Moldova.