Transilvania Investments scoate la vânzare 9 hoteluri de pe litoral

Nouă hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație, în urma deciziei Transilvania Investments de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității.

Propunerea va fi discutată pe 29-30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.

Printre activele scoase la vânzarea se află Complexul Brad-Bran-Bega, Complex Venus, Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodaresc Eforie şi Ateliere din staţiunea Eforie Nord, Complex Măgura, Băi Reci namol şi Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodaresc Jupiter, Restaurant Pelican si teren liber în suprafaţă de 21.366 mp din staţiunea Saturn. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4*.

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitație publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

Alături de echipa de consultanți implicată, fondul de investiții a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate.