Sistemul NDC lansat de IATA intra si pe piata din Romania

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

DRCT, furnizor de tehnologie detinator al unui standard de certificare ca agregator IATA NDC (nivelul 4), standard necesar companiilor din turism care vor sa ofere servicii optime de calatorie clientilor lor, a implementat in parteneriat cu Accent Travel & Events o platforma de distributie, care reuneste companiile aeriene intr-un singur ecosistem.

NDC este cea mai recenta tehnologie din industria aviatiei lansata de IATA pentru dezvoltarea unui nou standard de transmitere a datelor despre biletele de avion comercializate si toate informatiile referitoare la tarife, servicii incluse, valabilitate etc, de la companiile aeriene spre agentiile de turism, pentru clientii acestora, calatori de business ori de agrement/turism.

Asteptam cu nerabdare colaborarea cu Accent Travel & Events in Romania si Republica Moldova. Impreuna ne dorim sa aducem NDC-ul mai aproape de agentii, pentru a avea acces la toate tarifele disponibile si pentru a beneficia de noi oportunitati de crestere a veniturilor.

DRCT permite tuturor agentiilor de turism, fie ca sunt clasice, de tip online – OTA (online travel agencies), specializate in managementul calatoriilor de afaceri – TMC (Travel Management Company) ori Metasearch-uri sa ajunga la toate informatiile despre biletele puse in vanzare de companiile aeriene prin NDC, direct din GDS (sistemele globale de distributie si comercializare a biletelor de avion).

Continutul NDC provine de la companii aeriene precum Lufthansa Group, British Airways, Air France/KLM, Ukraine International Airlines, Aegean Group si multe altele. Accesul se face prin intermediul unui software, integrat direct in browser, care foloseste inteligenta artificiala si este conceput pentru a facilita activitatea zilnica a agentului emitent. Este usor de instalat si intuitiv de utilizat.

Utilizatorii DRCT au acces la toate rutele si tarifele oferite de companiile aeriene fara a plati taxe suplimentare de GDS, permitandu-le sa economiseasca de la 15 pana la 200 EUR pe bilet. DRCT este un soft web integrat in GDS, care faciliteaza accesul la toate zborurile si tipurile de tarife comercializate de companiile aeriene tuturor clientilor si partenerilor Accent Travel & Events, completand continutul existent oferit prin GDS si alti agregatori de companii low cost.