TAROM a demarat proiectul de restructurari

Cererea scazuta vine pe seama faptului ca Romania trece prin cel de-al patrulea val, care se dovedeste a fi cel mai violent de la inceputul pandemiei

Vara acestui an a fost una buna pentru compania aeriana TAROM tinand cont de contextul actual, astfel ca a operat la o capacitate de zbor de 60% fata de sezonul din 2019.

Compania Nationala TAROM a demarat la sfarsitul lunii iulie programul de restructurare prin care va ajunge la un total de 1.316 salariati.

Cu toate acestea, perioada urmatoare este incerta, iar evolutia cererii va depinde de rata imbolnavirii si de restrictiile introduse de autoritati. „Din nefericire inca ne confruntam cu efectele pandemiei. Speram totusi la o revenire a cererii spre 70% dintr-un an normal. Un rol important in urmatoarea perioada il vor avea autoritatile nationale, care prin masurile de combatere a pandemiei trebuie sa includa si masuri de flexibilitate a miscarii“, a precizat Marius Popescu.

La sfarsitul lunii iulie 2021, TAROM a demarat programul de restructurare prin care va ajunge la un total de 1.316 salariati. Pentru a ajunge la aceasta cifra compania trebuie sa renunte la circa 80 de angajati.

Incepand cu luna iunie a acestui an Tarom are un nou director general, Catalin Radu Prunariu, care lucreaza de 12 ani in cadrul operatorului aerian, inclusiv ca pilot, ultima functie detinuta fiind cea de director operatiuni zbor. El a preluat functia de la Mihaita Ursu, care a fost numit in iunie 2020. Tarom a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 355 mil. RON, in scadere cu aproape 74% fata de anul anterior, insa, pierderile s-au majorat cu peste doua ori mai mult, raportand pierderi de 439 mil. RON.