Sibiu: locul 5 in Topul celor mai bune destinatii europene

Imagine de Tudor George de la Pixabay

Municipiul Sibiu a fost inclus intre primele 5 cele mai bune destinatii turistice europene, obtinand cu peste 15.000 de voturi mai mult decat in competitia de anul trecut.

In luna ianuarie, municipiul Sibiu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinatii turistice europene de catre Asociatia European Best Destinations, competitia pentru stabilirea topului desfasurandu-se in perioada 20 ianuarie – 10 februarie.

Astfel, in urma votului, Sibiu s-a clasat pe locul 5 cu 45.699 de voturi din 192 de tari din intreaga lume.

Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara Romaniei, ceea ce denota o vizibilitate buna a orasului pe plan international.

Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination si in anul 2021, alaturi de orase turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenta, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului in publicatii de profil turistic precum Forbes, CondeNastTraveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail si altele. Primele patru locuri in clasament sunt ocupate de Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croatia) si Florenta (Italia).