Obligativitatea vaccinarii in cazul calatoriilor cu avionul este vazuta ca o disciminare de marile companii aeriene

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Dupa ce mai multi experti din domeniul sanatatii au sustinut ca vaccinarea impotriva noului coronavirus nu va reusi sa asigure o imunitate de grup la nivel mondial in 2021, unii factori politici au propus ca imunizarea sa fie obligatorie pentru calatoriile cu avionul.

Astfel, compania aeriana Qantas Airways din Australia, a declarat ca intentioneaza sa introduca o astfel de cerinta pentru clientii sai.

Drept urmare, Gloria Guevara, director executiv al organizatiei globale de turism World Travel and Tourism Council, se opune total masurilor propuse si spune ca sunt similare cu discriminarea la locul de munca.

Ea a fost sustinuta si de CEO-ul companiei AirAsia Group, Tony Fernandez, care a spus ca metoda testarii a ramas cheia pentru a putea calatori.

Comentariile celor doi au fost insa contrazise de majoritatea respondentilor unui sondaj online, care au sustinut necesitatea vaccinarii pentru persoanele care vor sa calatoreasca. Unii experti in sanatate sustin ca vaccinarea in masa nu va asigura o imunitate de grup la nivel mondial in fata pandemiei de COVID-19 in acest an, invocand accesul limitat la vaccinuri pentru tarile sarace, probleme de incredere in randul comunitatilor si potentiala aparitie a unor mutatii ale virusului SARS-CoV-2.