Sezonul estival se redeschide pe 15 iunie

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Terasele vor fi deschise la 1 iunie, iar pe 15 iunie va fi deschis, oficial, sezonul estival, odata cu restaurantele, pentru ca hotelurile sunt deja in functiune, a declarat Dragos Petrescu, proprietarul lantului de restaurante City Grill, prezent la discutiile dintre premierul Orban si reprezentantii HORECA.

Astfel, pe 1 iunie vor fi deschise terasele in aer liber, iar din doua in doua saptamani va fi deschis gradual restul restaurantelor, respectiv mai intai 50% din interior, iar apoi integral si in interior.

Daca nu creste numarul de infectari, la 1 iulie turismul va fi deschis complet, a precizat Petrescu.

Mai mult de 100 de hoteluri din statiunile romanesti de la Marea Neagra, reprezentand un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, au fost deschise sau urmeaza sa fie deschise si asteapta turistii incepand cu 1 iunie, cand vor fi deschise si terasele, reiese din datele Organizatiei Patronale Mamaia-Constanta.

Asociatia estimeaza ca in prima saptamana din iunie se vor caza pe litoralul romanesc in jur de 10.000 de turisti romani.

Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, spune ca majoritatea hotelurilor care se deschid au si terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar si cele fara terasa vor putea primi turisti, pentru ca la inceputul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit in camera, in sistem de room service sau delivery. In paralel, vor fi deschise si terasele restaurantelor independente de pe litoral.

Ea se asteapta ca in a doua saptamana din iunie numarul turistilor de pe litoral sa creasca, pentru ca urmeaza Rusaliile in weekend-ul 7-8 iunie, cand, in mod traditional, romanii vin in minivacanta la mare.

EN RO