Fonduri europene între 2 și 6 milioane euro în următoarele 2 luni pentru hoteluri, restaurante și parcuri recreative la nivel national

Pe 14 mai Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a publicat ghidul
consultativ pe Programul Operational Regional, Prioritatea 2.2. pentru două săptămâni,
urmând ca ulterior, in iunie-iulie sa se publice ghidul final și să se deschidă sesiunea.

SURSA INFOREGIO

Potrivit ghidului se acorda granturi intre 2-6 milioane euro, cu maxim 70% finanțare
nerambursabila, in funcție de regiunea de dezvoltare și dimensiunea companiei.
Sunt eligibile activități de depozitare, hoteluri, centre sportive și de agrement, restaurante, producție, reciclare etc pentru toate regiunile tarii, cu excepția Bucuresti-Ilfov. Se pot construi de la zero, extinde clădiri existente sau doar achiziționa echipamente, nu sunt eligibile lucrări de renovare a clădirilor existente.

Alocarea financiara este de 150 milioane euro cu posibilitatea suplimentarii pana la 500
milioane euro.
Sunt eligibile companii care au avut un exercițiu fiscal activitate și profit; societățile trebuie sa dețină un drept real asupra terenului, liber de sarcini și să pregătească deviz conform HG 907.
Proiectele se depun online pe platforma MYSMIS, prin urmare administratorii trebuie sa dețină semnătură electronica, iar investiția trebuie finalizata maxim in 2023.

Despre REI Grup

REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cât și pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 810).

Cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, specialiștii REI Grup se adaptează ușor cerințelor pieței, cunoscând foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile și identifica oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. Aceștia gestionează eficient activitățile proiectelor, relația cu autoritățile publice și pe cea cu companiile private. Echipa REI Grup numără în prezent 15 consultanți, cu o vastă experiență în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local.

REI Grup a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 250 de proiecte la nivel
național, cu peste 100 de proiecte implementate și o rată de success – lider în domeniu – de 99%. În 2019, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de 80 milioane EUR, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăși pragul de 200 mil. EUR. Mai multe detalii despre activitatea REI Grup, aici.
Roxana.mircea@fonduri-europene.tel
0755 046 434

EN RO