Schema de ajutor pentru HORECA va fi incheiata in luna ianuarie 2022

Imagine de ming dai de la Pixabay

Pe data de 11 ianuarie, ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin Daniel Cadariu a anuntat ca in luna ianuarie va fi inchisa schema de ajutor HORECA, existand bani alocati in buget, el precizand ca in luna decembrie s-a facut o prima plata, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar.

Ministrul Antreprenoriatului si Turismului a afirmat ca initial s-au alocat 2,5 mld. RON si au fost zece mii si ceva solicitari.

“8.300 de solicitari au fost eligibile, s-a incheiat contractarea si suma totala necesara a fost de 2,2 mld. RON, cu 300 mil. RON mai putin decat se estimase initial. S-a facut o prima plata, de aproximativ 46% din valoare, pentru fiecare beneficiar, numita pro-rata, si pentru ca in decembrie existau bani, 1 mld. RON, in conturile ministerului, s-au facut platile”, a precizat Constantin Daniel Cadariu. Totodata, ministrul a mai afirmat ca diferenta de 1,2 mld. RON a fost prinsa in bugetul pe anul acesta.

Ministrul a mai precizat ca va avea o discutie cu ministrul Mediului in privinta plajei din statiunea Mamaia, pentru a se gasi o solutie legala, in conditiile in care in prezent terenul nu este cadastrat.