Romania: locul 3 in topul celor mai bune destinatii pentru remote working in 2021

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Indexul Nomad Digital, realizat de compania britanica de telecomunicatii Circle Loop, analizeaza 85 de tari, dupa criterii precum cheltuielile cu chiria, viteza si costul internetului mobil si in banda larga, pentru a identifica cele mai bune tari pentru remote working in 2021.

Clasamentul este condus de Canada, cu un scor de 73,35 puncte, urmata de Marea Britanie cu 63,53 puncte si Romania cu 62,28 puncte.

Unul dintre principalele hub-uri de tehnologie din lume, Canada a fost si cea mai cautata destinatie pentru remote working pe site-urile de recrutare anul trecut, potrivit realizatorilor clasamentului.

 Romania se remarca prin abonamentele ieftine la serviciile de internet, viteza mare a internetului fix (primul loc intre tarile analizate) si chiriile reduse

Topul celor mai bune 10 tari pentru munca de la distanta in 2021 este completat de Suedia, Danemarca, Franta, Olanda, Australia, Elvetia si Germania. Dintre statele vecine Romaniei, Ungaria ocupa locul 12, cu un scor de 59,12 puncte, in timp ce Bulgaria se afla pe pozitia 62, cu 43,62 puncte. Statele Unite ocupa locul 52 in clasamentul global, cu 49,27 puncte.