RePatriot vrea sa aduca 1 milion de turisti straini in Romania, in 2021, cu ajutorul diasporei

Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

RePatriot, cu sustinerea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si Administratiei Prezidentiale, a lansat proiectul RePatriot Turism, o actiune comuna de sprijin si promovare a turismului de incoming romanesc. Astfel, initiatorii cheama romanii de pretutindeni ca impreuna sa puna umarul la relansarea turismului romanesc post pandemie, prin actiuni concrete de promovare a Romaniei si atragerea turistilor straini in tara.

“Am identificat deja ambasadori in randul acestora si vom continua actiunea de crestere accelerata a lor, astfel sa cream noi comunitati. Toti cei care vor promova si vor aduce turisti straini in Romania vor fi rasplatiti printr-o recunoastere speciala, dar si prin instrumente specifice. Suntem convinsi ca prin aceasta initiativa putem aduce 2 milioane de turisti in Romania anul viitor: 1 milion de romani si 1 milion de turisti straini”, a declarat Dragos Anastasiu, lider RePatriot Turism.

In plus, initiativa isi propune sa identifice lideri care sa creeze minimum cinci noi comunitati RePatriot Turism in principalele tari in care sunt cei mai multi romani plecati. Astfel de comunitati deja au inceput sa se contureze in Israel, Germania si Statele Unite ale Americii.

Alaturi de multe alte actiuni, RePatriot va incuraja romanii din afara granitelor sa participe activ si sa promoveze masiv Romania, in special strainilor.

Pe langa diplome, premii si insigne onorifice pentru ambasadorii RePatriot din Diaspora, Marius Bostan a lansat o provocare catre toata comunitatea patronilor in turism: recompensarea romanilor implicati in promovarea turismului prin oferirea unor beneficii reale, cum ar fi sejururi cu reduceri speciale sau chiar gratuitati pentru cei mai activi dintre ei.

Provocarea a fost deja acceptata de Dragos Anastasiu la Green Village, Emil Munteanu la ATRA Doftana si de Calin Ile, Presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, care va transmite aceasta provocare catre intreaga comunitate a antreprenorilor din turism.

RePatriot Turism isi propun pentru anul viitor sa aduca minimum 1 milion de turisti straini in Romania. RePatriot este o comunitate constituita ca o platforma de inspiratie, actiune, consiliere si informatie care isi propune sa faciliteze accesul romanilor din strainatate la oportunitatile din tara. RePatriot este un Proiect al Romanian Business Leaders – RBL lansat in anul 2015.