Noul guvern trebuie sa acorde o atentie sporita sectorului turistic, afectat de pandemie

Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT) atrage atentia asupra importantei crearii unei institutii guvernamentale dedicate pentru turism. Turismul se numara printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar revigorarea acestui sector necesita o cooperare intre toti actorii interesati si factori decidenti, coordonat de un minister de resort.

“Crearea unei institutii guvernamentale distincte este obligatorie in contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalitatii. Aceasta noua structura va trebui sa fie cea care va indruma si coordona masurile atat de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai ramas din industrie”, a declarat

Mihai Jurca, presedintele FAPT a declarant ca o structura distincta va trebui sa sustina atragerea a cat mai multor fonduri europene in domeniul industriei ospitalitatii si va trebui sa revigoreze imaginea Romaniei in afara tarii. FAPT are ca scop dezvoltarea turismului la nivel national, prin coordonarea activitatilor turistice intr-un mod coerent, care sa serveasca interesele membrilor si promovarea acestora pe plan national si international. Federatia sustine dezvoltarea unei organizatii de management al destinatiei la nivelul Romaniei. Federatia numara unele din cele mai importante organizatii de management a destinatiei (OMD) din Romania.

EnglishRomanian