Qatar Airways și-a reluat zborurile spre București

Din data de 16 octombrie, compania aeriana Qatar Airways a reluat zborurile spre Bucuresti. Compania va opera trei zboruri saptamanale cu o aeronava de tip Airbus A320.

In plus fata de reluarea zborurilor pe ruta Bucuresti – Doha, Qatar Airways opereaza si zboruri directe intre aeroporturile internationale din Sofia si Bucuresti.

Pe parcursul acestei crize mondiale Qatar Airways a devenit cel mai mare operator internațional din lume, contribuind la repatrierea a peste 2 milioane de persoane și acumuland o experiența fara rival in domeniul transportului de pasageri in condiții de siguranța, a declarat Ferit Aksun, Qatar Airways Country Manager, Eastern Europe South.

De la izbucnirea pandemiei, rețeaua operaționala a Qatar Airways nu a coborat niciodata sub 30 de destinații, cu zboruri permanente pe cinci continente.

Qatar Airways a implementat cele mai avansate masuri de siguranța și igiena, inclusiv prin faptul ca a devenit prima linie aeriana care a solicitat pasagerilor sa poarte viziere pentru protecție faciala, pe langa celalalte accesorii pe care le poarta pe fața.

Baza Qatar Airways și hubul de pe Aeroportul Internațional Hamad au implementat o serie de proceduri de curațenie foarte stricte și au aplicat masurile de distanțare sociale la nivelul tuturor terminalelor sale. Zonele de interacțiune cu pasagerii sunt dezinfectate la fiecare 10-15 minute, iar porțile de imbarcare și stațiile de preluare a pasagerilor cu autobuzul sunt igienizate dupa fiecare zbor. In plus, la punctele de verificare (Control de Frontiera și control de securitate) sunt instalate dispozitive de igienizare a mainilor.

EN RO