Proiectul „Calitatea Ospitalitatii Romanesti” in unitatile turistice va fi testat in Suceava

Suceava va fi judet pilot pentru implementarea unui proiect national in turism al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului privind implementarea sistemului „Calitatea Ospitalitatii Romanesti” (COR), a anuntat vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculai Barba.

Potrivit lui Barba, sistemul COR este o completare a clasificarii actuale a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare din Romania care ia in considerare infrastructura, dar si starea acesteia, prestarea anumitor servicii si modul in care sunt efectuate.

Vicepresedintel CJ a mai precizat ca structurile de primire turistica care obtin acest sistem li se vor acorda un logo pentru a-l putea folosi in vederea promovarii, urmand ca promovarea acestei structuri turistice sa fie facuta inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului. Prin implementarea proiectului se urmareste cresterea satisfactiei consumatorului in relatie cu serviciile furnizate, reducerea fluctuatiei de personal, cresterea credibilitatii in ceea ce priveste calitatea serviciilor turistice.

EN RO