„Hai in Banat!” este proiectul prin care APDT promoveaza turistic judetul Timis

Imagine de stachelvieh de la Pixabay

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului, APDT, in judetul Timis va promova, in premiera, destinatia turistica Timis, in cadrul „RePatriot Turism Talks”, o initiativa de promovare a Romaniei, ca destinatie turistica, pe piata internationala, cu ajutorul romanilor din intreaga lume.

Sub titlul „Hai in Banat!”, APDT Timis impreuna cu reprezentanti ai municipiului Timisoara si ai Consiliului Judetean Timis, ai ghizilor de turism si ai industriei ospitalitatii din judet vor prezenta destinatia Timis sub forma unor interventii live din Piata Operei/Victoriei si a unor filme de promovare transmise pe platforma ZOOM si pe pagina de Facebook RePatriot, a anuntat directorul executiv al APDT Timis, Delia Barbu.

Momentul cel mai asteptat va fi cel al desemnarii castigatorilor de catre reteaua europeana pentru promovarea si dezvoltarea Turismului Cultural (ECTN), in cadrul celei de-a XIV-a editii a Conferintei Internationale pentru Turism Cultural in Europa, programata la Atena, Grecia.

Unul dintre proiectele de succes ale APDT Timis este ”Mic dejun la Margina”, care se afla pe lista proiectelor europene finaliste in concursul Destinatia 2021 pentru Turismul Cultural Sustenabil, lansat de ECTN – European Cultural Tourism Network.

Proiectul “Mic dejun la Margina” a fost lansat de APDT Timis in colaborare cu Centrul Turistic Margina, in luna mai 2017. In primii trei ani, proiectul a determinat cresterea numarului de turisti in destinatie, de la zero la peste 5.000 de vizitatori din tara si din intreaga lume.

Astazi, proiectul pune in valoare cultura si traditiile locului, mestesugurile si gastronomia si a impulsionat mai multi localnici sa renunte la vanzarea animalelor, pentru a continua traditionalele plimbari cu caruta trasa de cai, a inspirat comunitatea locala sa se asocieze si sa lucreze impreuna, sa redescopere comori ascunse in podurile caselor sub forma unor obiecte de artizanat demult uitate sau sa valorifice produse locale speciale.

Evenimentul organizat de RePatriot Turism in Timisoara va reuni profesionisti care pot convinge ca Banatul „este fruntea”, oferind o imagine asupra oportunitatilor turistice speciale pe care le ofera destinatia.

EN RO