Primaria Suceava vrea sa deschida pana in 2022 o Organizatie de Management a Destinatiei

In cadrul celei de-a patra dezbatere publice “Turismul romanesc: Intre impas si oportunitate”, organizata in Suceava de Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Alianta pentru Turism si Federatia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca Primaria Suceava isi propune ca, pana in iunie 2022, sa aiba o Organizatie de Management a Destinatiei (OMD) turistice functionala.

“Ne dorim un management integrat al destinatiilor turistice, care sa se faca profesionist si in care industria sa fie aproape de autoritatea locala in organizarea, dezvoltarea si promovarea turismului din destinatie. OMD-ul va asigura sustenabilitatea si va permite alocarea unui buget corespunzator pentru promovare si organizare, astfel incat turistii sa fie atrasi sa vina intr-o destinatie din tara noastra, operatorii sa fie multumiti de atractivitatea destinatiei, iar populatia locala sa simta beneficiile apartenentei vietii intr-o destinatie turistica”, a precizat primarul din Suceava.

Evenimentul a reunit mediul de afaceri din turismul local si regional, factori de decizie de la nivel local, regional si national, asociatii cu profil turistic, organizatii initiatoare ale proiectului si alte organizatii patronale ale mediului de afaceri din Romania, cu scopul de a analiza si cauta solutiile de sprijinire si relansare a turismului romanesc.

Seria de conferinte “Turismul romanesc: Intre impas si oportunitate” va continua in noiembrie la Cluj si in decembrie la Bucuresti. Demersul vine in sprijinul operatorilor din turism si din servicii conexe, in vederea identificarii de solutii la problemele cu care acestia se confrunta si cu scopul pozitionarii turismului romanesc pe axa de dezvoltare sustenabila. Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin a initiat acest proiect national in contextul in care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, cauta solutii pentru revenirea la normalitate, se mentioneaza in comunicatul CONAF.

EN RO