Premierul a prezentat masurile de sustinere a sectorului HoReCa dupa decizia de a inchide restaurantele la interior

Imagine de analogicus de la Pixabay

Pe data de 9 octombrie, premierul Ludovic Orban s-a intalnit cu reprezentantii industriei HoReCa. In cadrul acestei intalniri premierul a prezentat masurile ce vor fi luata dupa decizia Guvernului de a inchide restaurantele la interior.

Orban a mai promis ca vor fi analizate masuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel incat sa fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare, iar consultarile in acest scop vor continua in perioada urmatoare.

Executivul a anuntat deja ca domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific pana la finele anului, iar autoritatile locale vor avea posibilitatea pana la 1 decembrie sa dispuna scutirea impozitului pe cladiri si a taxei de ocupare a domeniului public pentru anul in curs. Astfel, modalitatile de sustinere a sectorului HoReCa stabilite de Guvern constau in continuarea platii somajului tehnic pentru angajati pe perioada in care activitatea este suspendata, aplicarea programului de lucru flexibil si plata unui procent reprezentand 41,5% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat pentru fiecare loc de munca mentinut la reluarea activitatii.

EN RO